Barion Pixel

Befektetés vagy fizetés kiegészítés?

bányász blog és bányász segédlet
CryptoPlaza blog
 2022-01-16

Kriptovaluta bányászat megéri

kriptovaluta bányászat befektetés
kriptovaluta bányászat befektetés

Ügyfeleink első kérdése mindig az, hogy a gép mennyi idő alatt térül meg. Fontos kérdés, talán a legfontosabb egy befektetésnél, de mielőtt egy mondattal lezárnám ezt a cikket, kitérnék arra, hogy ez mennyi mindennek a függvénye.

Nézzük, hogy is van a képlet

UserHashMh * 1e6 / ((difficultyTH / BlockTimeSec)*1000*1e9))*((60/ BlockTimeSec)*BlockReward)*(60*24)

Amit láthatunk, az az Ethereum bányászat működése. Ahhoz, hogy megkapjuk a bányászat után járó jutalmunkat, az egy soktényezős dolog, ahogy az a képletben is jól látszik. Feleslegesen mennék bele, nézzük leegyszerűsítve.

Difficulty

Minél többen vannak a hálózatban, a jutalom annál több felé oszlik. Ez így van már 7 éve, nem kell ettől megijedni, mivel a folyamatosan növekvő nehézségi szintet az érdeklődés határozza meg, ami pedig testvéri kapcsolatban áll az árfolyam növekedésével, így ezt inkább nevezhetnénk állandóan, mint befolyásoló tényezőnek, bármennyire is furcsán hangzik, később kitérünk rá, hogy miért.

Árfolyam

Hogy miért fontos, de értelmetlen kérdés a megtérülési idő? A kriptopiac a lehető legvolatilisebb "tőzsde" a világon. Az árfolyam mozgása drasztikus, akár percenként is óriási ugrások lehetnek/vannak.

A biztos és megingathatatlan tény az, hogy a kriptovaluták világa még egy sokak számára ismeretlen terep és az is marad még néhány évig. Bár futótűzként terjed, még sincs még itt az a tömeg, amelyet a későbbiekben képes lenne bevonzani. Az emberek néhány százaléka ismeri a Bitcoint. Direkt írtam így, annak a néhány százaléknak sincs fogalma arról, hogy valóban több alternatív coin van létezőben. Ha kiállnánk az utcára és megállítanánk 100 embert feltéve nekik azt a kérdést, hogy tudod-e mi az a Bitcoin, biztos vagyok benne, hogy a 100-ből 20, ha tisztában lenne vele, és a következő kérdésre ezeknek az embereknek is nemleges választ adna: és van Bitcoinod vagy bármilyen kriptovalutád?

Monopol helyzetben van az, aki most, vagy az elkövetkezendő néhány évben lép be a piacra és vásárol magának bármit a széles választékú Coinmarketcap-ről. Ennek fényében tehetünk bármit, vagy semmit, a piaci kapitalizáció folyamatos emelkedésben van.Befektetés!

Akármelyik irányból szemléljük a dolgot, a bányászat inkább tekinthető befektetésnek, mint munkahelynek. Az ebből származó pénz nem havi jövedelem, mivel ez nem egy munkahely. Ez egy épülő vállalkozás, amelynek eredménye lehet jó vagy lehet az ember életének legnagyobb üzlete.

Amikor megvásárolsz egy bányászgépet, abban reménykedve, hogy 10 hónap után megtérül, ha minden hónapban kiveszed a kitermelt összeget, megmondhatatlan. Lehet, hogy a végére 15 hónap, vagy 20 lesz, de ez az abból fakadó gondolkodás, hogy fizetés kiegészítést vásárolsz magadnak.

Létezik egy számításunk, miszerint ha bármely időszakot nézzük az Ethereum bányászat életében, egészen 2015-től napjainkig, a megtérülési idő minden esetben 3-5 hónap közé fog esni akkor, ha a kibányászott coinodat 1,5 - 2 év után realizálod.

kriptovaluta bányászat befektetés
kriptovaluta bányászat befektetés

A táblázat tartalmazza az eddig eltelt összes nap értékét. Blokk időt, rewardot, nehézségi szintet, percenkénti, napi termelést. Ezzel tehát megmondható, hogy adott napon mekkora mennyiséget bányásztál ki. 

Nyilvánvalóan ez nem egy jövőt jósló táblázat csupán csak azt képes megmondani, hogy a múltban mi történt. Nagyon fontos, hogy befektetésként gondolkodjunk abban, hogy vásárolunk egy bányászgépet és működtetjük azt. Vannak kevésbé profitáló időszakok és vannak olyanok is, mikor önmagában képes visszahozni a befektetett összeget akár 6 hónapra rá, hogy nekiálltunk, viszont ennek egy folyamatosan változó tényezője van: az árfolyam. Amennyiben kellő türelemmel vagyunk a piac felé, akkor fogjuk tudni átlagolni ezeket az időszakokat, óriási profitot realizálva. 

Made with 
Copyright © 2021-2022 Cryptoplaza
magnifiercrossmenuchevron-down